همانطور که اقتصاد دیجیتالی و خدمات محور می شود، شرکت ها کار خود را به سمت پروژه ها سوق می دهند. به همین دلیل است که تقاضا برای مدیران پروژه نسبت به کارکنان ماهر به نسبت بیشتری افزایش یافته است. افزایش سریع تقاضا برای مدیران پروژه اهمیت مدیریت پروژه را برجسته می کند. مدیریت پروژه فراتر از تخصیص وظایف، تنظیم برنامه و تعیین بودجه است.
مدیریت پروژه موضوع مهمی برای بحث است زیرا تأثیر گسترده ای بر توسعه نرم افزار یا برنامه کاربردی و همچنین بر کارکنان دارد. با این حال، 36٪ از پروژه ها موفق می شوند از انتظارات مشتری و نیازهای کاربر فراتر بروند. تغییرات در اهداف پروژه، اولویتها، جمعآوری نادرست نیازمندیها، برآوردهای نادرست وظایف، ارتباطات ضعیف و بسیاری موارد دیگر به عنوان موانع رایجی که باعث شکست پروژه میشوند ذکر میشوند.
اینجاست که متدولوژی مدیریت پروژه به عنوان یک راه حل همه کاره برای برنامه ریزی پروژه، مدیریت وظایف، ردیابی پیشرفت کار، همکاری تیم از راه دور، گزارش گیری پیشرفته و موارد دیگر برجسته می شود.
محتوا
- متدولوژی مدیریت پروژه چیست؟
- بهترین متدولوژی های مدیریت پروژه که توسط کسب و کارها در سراسر جهان استفاده می شود چیست؟
- چگونه روش مدیریت پروژه مناسب را انتخاب می کنید؟
متدولوژی مدیریت پروژه چیست؟
یک روش مدیریت پروژه مجموعه ای از تکنیک ها، ابزارها، شیوه ها و رویه ها را ارائه می دهد که نقشه راه را با تمام مراحل مورد نیاز برای تکمیل موفقیت آمیز یک پروژه نشان می دهد. روشهای مختلفی برای مدیریت پروژه وجود دارد که به مدیر پروژه کمک میکند تا تمام مراحل انجام شده برای تکمیل پروژه را قبل از موعد مقرر انجام دهد.
بسیاری از اوقات متدولوژی مدیریت پروژه با چارچوب مدیریت پروژه اشتباه گرفته می شود که اشتباه است. چارچوبها نه به اندازه روششناسی مدیریت پروژه دقیق هستند و نه دقیق. آنها به سادگی یک نمای کلی از نحوه اعمال دستورالعمل ها را ارائه می دهند و جایی برای ابزارها و شیوه ها باقی نمی گذارند. می توان گفت که مدیریت پروژه سنتی یک چارچوب است. به هر حال، هر دو ماهیت متفاوتی دارند.
بهترین متدولوژی های مدیریت پروژه که توسط کسب و کارها در سراسر جهان استفاده می شود چیست؟
با وجود هزاران متدولوژی مدیریت پروژه و چارچوب پروژه، انتخاب متدولوژی توسعه نرم افزار مناسب دشوار است. هر روش مانند یک حرفه ای برای نوع خاصی از پروژه عمل می کند و در عین حال تیم و مشتری را راضی نگه می دارد.
در اینجا ما پنج متدولوژی محبوب را فهرست کردهایم که با اکثر الزامات پروژه به خوبی مطابقت دارند و تمام نیازهای مرتبط را برای مدیریت نرم پروژه برآورده میکنند.
روش مدیریت پروژه آبشار
روش شناسی آبشار مانند یک روش سنتی چند مرحله ای عمل می کند که در آن وظایف به صورت خطی یکی یکی به ترتیب به ترتیب انجام می شوند. این یکی از روش های مدیریت پروژه است که دامنه وسیعی را برای کنترل هر مرحله از پروژه فراهم می کند، اما جایی برای تغییر محدوده باقی نمی گذارد. این روش را برای یک پروژه بلند مدت ایده آل می کند.
این روش از صنایع تولیدی و ساختمانی به ارث رسیده است که در آن تکرارها کمتر امکان پذیر است. علاوه بر این، این روش بر اجرای وظایف قبلی اصرار دارد، زیرا وظایف جدید را نمی توان شروع کرد مگر اینکه کار قبلی تکمیل شود.
متدولوژی آبشار در پنج مرحله کار میکند: نیازمندی، طراحی، اجرا، کنترل و بسته شدن، که در آن هر کار باید تمام پنج مرحله را طی کند تا مرحله جدید به پایان برسد و شروع شود.
مستندات گسترده احتمال از دست رفتن داده ها را کاهش می دهد و به تعریف انتظارات مشتری کمک می کند. علاوه بر این، کارفرما تا زمانی که پروژه تکمیل نشود، درگیر آن نمی شود. همچنین، هنگامی که مشکلی رخ می دهد یا تغییرات پویا مورد نیاز است، رفع مشکلات یا انعکاس تغییر از نظر تلاش و زمان پرهزینه است.
متدولوژی مدیریت پروژه چابک
روش شناسی چابک کاملاً مخالف روش های مدیریت پروژه آبشاری است که از یک رویکرد تکراری برای مدیریت پروژه پیروی می کند. مدیریت پروژه چابک بیشتر کاربر محور است و بر مدیریت تغییر با برنامه ریزی دقیق تمرکز دارد. متدولوژی چابک برای پروژه های پویا که نیاز به تغییر در محدوده، زمان و بودجه در هر زمان دارند مناسب است.
مدیر کل پروژه را به بخشهای فرعی تقسیم میکند که به آنها اسپرینت میگویند که شامل مجموعهای از وظایف است که باید ظرف یک یا دو هفته به پایان برسد. روش شناسی چابک از تمام اصول و ارزش های تعریف شده در اصل مانیفست چابک برای بهترین مدیریت پروژه پیروی می کند. توسعه چابک باید به ارزش های اصلی نرم افزار کار، افراد و تعاملات، همکاری کارکنان و پاسخگویی به تغییرات احترام بگذارد.
پروژه هایی که نیاز به انعطاف دارند و شامل پیچیدگی یا عدم اطمینان هستند، تکنیک مدیریت پروژه چابک عالی عمل می کند. این برای شرکت های کوچک و متوسط که به دنبال استقرار سریع هستند و می خواهند چیزهای جدید را آزمایش کنند بسیار مناسب است. شرکت های برتر توسعه برنامه این روش را برای برنامه های تلفن همراه پیچیده که باید با روندهای بازار و ترجیحات مشتری به روز شوند، ترجیح می دهند.
متدولوژی مدیریت پروژه اسکرام
متدولوژی مدیریت پروژه اسکرام از نظر ارزشها و اصول اصلی که از برنامهریزی پروژه تا اجرا دنبال میشود، شبیه روش چابک است، اما بیشتر شبیه یک چارچوب پروژه عمل میکند. بر اساس این روش، پروژه نرم افزاری در چرخه های کوتاهی به نام اسپرینت اجرا می شود. یک اسکرام مستر وجود دارد که پروژه را به اسپرینت ها تقسیم می کند و بعداً تیم پروژه با دخالت اندک یا بدون دخالت اسکرام مستر از پروژه مراقبت می کند.
جلسات روزانه که به اسکرام روزانه معروف است هر روز برگزار می شود و همه باید طبق برنامه در جلسات شرکت کنند. یک لیست وظایف اولویتدار در بک لاگ محصول تعریف میشود تا اطمینان حاصل شود که کارها به ترتیب خاصی انجام میشوند. اهداف محصول به اسپرینتهایی تقسیم میشوند که به صورت تدریجی تحویل داده میشوند. به طور خلاصه، ساختار مدیریت پروژه متدولوژی اسکریماژ به صورت برنامه ریزی سرعت، تلاقی روزانه، بررسی سرعت و بازگشت به گذشته است.
شرکتهای پیشرو در توسعه نرمافزار ترجیح میدهند با متدولوژی اسکرام به جلو حرکت کنند، زیرا به حذف ابهام در طول جلسه، سازماندهی آسان وظایف و جدول زمانی آنها، توزیع عادلانه وظایف، شناسایی فوری تنگناها و تسهیل انتشار سریع کمک میکند، که باعث حفظ تیم و تیم میشود. مشتری راضی و خوشحال
مدیریت پروژه هیئت کانبان
این روش بیشتر شبیه چارچوبی است که در خطوط تولید تویوتا برای نتایج با کیفیت ایجاد شده است. روش کانبان به صورت بصری پیشرفت پروژه را با سه دسته – وظایف، در حال انجام و انجام شده نشان می دهد. این روش بر روی مفهوم ساده کار می کند و توسط شرکت های پیشرو نرم افزار، موبایل و توسعه وب مورد اعتماد است. استفاده از آن در نرم افزار جیرا بهترین مثال برای این امر است.
این شامل این است که مدیر پروژه وظایفی را به اعضای مختلف تیم در لیست وظایف محول می کند، زمانی که اعضای تیم شروع به کار روی پروژه می کنند، کارت را به ستون کارهای انجام شده منتقل می کنند و پس از پایان کار، به ستون انجام شده منتقل می شود.
پس از راه اندازی پروژه، از همان برد Kanban برای اضافه کردن باگ کشف شده یا افزودن یک ویژگی جدید به ستون وظیفه استفاده می شود. بعداً، وقتی توسعهدهندگان چیزهایی را متوجه میشوند، آن را به ستون در حال انجام و سپس به ستون انجام شده منتقل میکنند. با این حال، این روش فاقد راههایی برای اولویتبندی وظایف غیر از تاریخ یا سیستم کدگذاری رنگ است، که چندان خوب نیست. همچنین هیچ راهی برای حفظ استقلال بین کارها وجود ندارد.
روش مدیریت پروژه برای برنامه نویسی شدید
همانطور که از نام آن پیداست، چارچوب منعطف به سطح بالایی می رسد تا نتایج با کیفیت را همانطور که وعده داده بود ارائه دهد. چرخه حیات برنامه نویسی افراطی در پنج مرحله حرکت می کند – برنامه ریزی، مدیریت، طراحی، کدگذاری و آزمایش برای اطمینان از موفقیت برنامه.
در مرحله برنامه ریزی، نیازهای کارفرما برای پروژه با یک برآورد واضح جمع آوری می شود، پس از آن پروژه به چند اسپرینت تقسیم می شود که هر کدام شامل لیستی از وظایف است که توسط مدیر پروژه بر اساس اولویت ها مدیریت می شود. همانطور که پروژه به مرحله طراحی و کدگذاری میرود، کار واقعی توسعهدهندگان شروع میشود و آنها به آزمایش و تکرار ادامه میدهند تا زمانی که توسط مشتری یا مشتریان پسندیده/تایید شود. در نهایت محصول به بازار عرضه شد.
چگونه روش مدیریت پروژه مناسب را انتخاب می کنید؟
اکنون شما یک انتخاب محدود دارید تا انتخاب را به یک روش محدود کنید، اما هنوز کار آسانی نیست. راه حل آنها برای همه یکسان نیست. شما باید روشی را انتخاب کنید که به طور موثر نیازهای پروژه تجاری را برآورده کند و استفاده از زمان و منابع را به حداکثر برساند. در اینجا چند نکته برای کمک به انتخاب درست وجود دارد.
انعطاف پذیری
آزمایش یک ابزار مدیریت پروژه عملی ضروری است تا بدانیم که آیا ماهیت پروژه نیاز به تغییرات فرآیندی دارد، سپس با روش شناسی تسهیل می شود یا خیر. بررسی فرآیندهای مدیریت پروژه که آیا تسهیلات تغییر در طول، بعد یا قبل از توسعه پروژه مورد نیاز است یا خیر.
ارزیابی ریسک
پروژه ای که شامل آزمایش با آخرین فناوری یا ابزار، یا افزودن یک ویژگی منحصر به فرد است، باید تأیید شود که روش شناسی به کسب و کار اجازه می دهد تا این ریسک محاسبه شده را بپذیرد. به عنوان مثال، یک متدولوژی چابک امکان ایجاد تغییرات در هر مرحله و سپس آزمایش پاسخ کاربر به همان مرحله را می دهد.
کرونولوژی
پروژه های حساس زمانی که باید بر اساس یک برنامه از پیش تعیین شده تحویل داده شوند، باید روشی را انتخاب کنند که محدوده پروژه و جدول زمانی را مشخص می کند. روش آبشار برای پروژه ای با زمان چرخش سریع مناسب است.
مشارکت ذینفعان
پروژه هایی که نیاز به تایید مداوم مشتری یا سهامداران کلیدی دارند، مشارکت آنها ضروری است. یک برنامه مدیریت پروژه به ذینفعان اجازه می دهد تا پیشرفت پروژه را ردیابی کنند، اما روش انتخابی باید شامل تمرین کسب تاییدیه یا یک بازنگری سرعتی باشد، زیرا این امر توسط اسکرام یا چابکی تسهیل می شود.
بودجه
دانستن بودجه ای که برای توسعه نرم افزار در نظر گرفته شده است قبل از شروع برنامه ریزی پروژه ضروری است. انتخاب روش به این بستگی دارد که آیا کسب و کار اجازه تغییرات در بودجه را می دهد یا می خواهد آن را در محدوده های از پیش تعیین شده نگه دارد. به عنوان مثال، تغییرات دامنه باعث افزایش تلاش، زمان و مصرف منابع می شود که در نهایت باعث افزایش بودجه می شود.
جمعش کن
راهنمای توسعه اپلیکیشن می تواند به شما در ساخت اپلیکیشن موبایل موفق کمک کند، اما این امکان پذیر نیست مگر اینکه روش مدیریت پروژه مناسب انتخاب شود. فهرست 5 روش برتر مدیریت پروژه ساختار سیستماتیکی را ارائه می دهد که چرخه عمر توسعه نرم افزار برای ساختن نرم افزار خوب فراهم می کند. روش مدیریت پروژه را انتخاب کنید که به خوبی با پروژه شما مطابقت دارد و به دنبال آن یک ابزار مدیریت پروژه برای بهترین نتایج به دست آورید.
پست بهترین روش های مدیریت پروژه برای توسعه نرم افزار و برنامه کاربردی اولین بار در TopDevelopers.co ظاهر شد.