چرخه عمر توسعه نرم افزار: یک فرآیند گام به گام

 تاریخ انتشار :
/
  تکنولوژی
چرخه عمر توسعه نرم افزار: یک فرآیند گام به گام


SDLC چیست؟

SDLC یا چرخه حیات توسعه نرم افزار طرحی برای ایجاد یک برنامه نرم افزاری است. این یک فرآیند گام به گام واضح برای ساختن نرم افزار است.

با پیروی از SDLC، می توان اطمینان حاصل کرد که هر مرحله از فرآیند توسعه نرم افزار، اعم از طراحی، توسعه، آزمایش یا راه اندازی آن، بدون هیچ مشکلی با موفقیت به پایان می رسد. فرآیند SDLC ممکن است شامل چندین مرحله اصلی باشد و همچنین ممکن است شامل چندین مرحله اضافی نیز باشد.

پایبندی به چرخه عمر توسعه نرم افزار یکی از اصلی ترین عواملی است که در انتخاب شرکت توسعه نرم افزار مناسب باید در نظر گرفته شود.

در این وبلاگ همه چیزهایی را که باید در مورد چرخه عمر توسعه نرم افزار بدانید بحث خواهیم کرد و برخی از مزایای استفاده از آن را نشان خواهیم داد.

مزایای چرخه عمر توسعه نرم افزار (SDLC)

چرخه عمر توسعه نرم افزار طیف گسترده ای از مزایای را برای کسب و کار فراهم می کند، چه یک استارت آپ باشد و چه شرکتی که آن را به درستی پیاده سازی می کند. در زیر به مهمترین مزایایی که SDLC در اختیار تیم های توسعه قرار می دهد اشاره کرده ایم.

وضوح در تعیین هدف

بهترین توسعه دهندگان نرم افزار به وضوح اهدافی را که باید به آن دست یابند و نتایجی را که باید به موقع به دست آورند، می دانند و خطر اتلاف وقت و منابع را کاهش می دهند.

تست مناسب

مدل‌های چرخه عمر توسعه نرم‌افزار بررسی‌ها و تعادل‌های لازم را اعمال می‌کنند تا اطمینان حاصل شود که نرم‌افزار قبل از عرضه به بازار کاملاً آزمایش شده است.

پیشرفت واضح صحنه

با SDLC، توسعه دهندگان نمی توانند به مرحله بعدی بروند تا مرحله قبلی تکمیل شود. به این ترتیب شما قادر خواهید بود توالی واضحی از مراحل را ببینید.

انعطاف پذیری اعضا

از آنجایی که SDLC ها دارای اسناد ساختاری خوبی هستند، یک تیم توسعه نرم افزار اختصاصی می تواند جایگزین اعضای تیمی شود که بدون هیچ مشکلی تیم را ترک کرده اند.

کمال دست یافتنی است

مراحل SDLC به گونه ای طراحی شده اند که بازخورد ایجاد می کند. به این ترتیب، از طریق فرآیند توسعه نرم افزار مناسب، می توانید پروژه ها را بارها و بارها تکرار و بهبود دهید تا زمانی که کامل شوند.

7 مرحله از چرخه عمر توسعه نرم افزار

چرخه عمر توسعه نرم افزار

چرخه عمر توسعه نرم افزار معمولاً دارای 7 مرحله توسعه نرم افزار است. در اینجا به توضیح مختصری از مراحل مختلف فرآیند توسعه نرم افزار می پردازیم.

  • مرحله برنامه ریزی
  • مرحله تحلیل
  • مرحله طراحی و نمونه سازی
  • مرحله توسعه نرم افزار
  • مرحله تست نرم افزار
  • مرحله اجرا و ادغام
  • مرحله بهره برداری و نگهداری

حال بیایید هر مرحله را به طور جداگانه بررسی کنیم.

1. مرحله برنامه ریزی

قبل از شروع مرحله برنامه ریزی، مطمئن شوید که درک درستی از چرخه عمر توسعه نرم افزار دارید. مرحله برنامه ریزی یا امکان سنجی مرحله ای است که در آن توسعه دهندگان نرم افزار حرفه ای یک پروژه آتی را برنامه ریزی می کنند.

در مرحله برنامه ریزی، مهندسان نرم افزار با تجربه مشکل و دامنه سیستم های موجود را تعریف کرده و اهدافی را برای ساخت سیستم های جدید تعیین می کنند. اطمینان حاصل کنید که یک برآورد هزینه قابل اعتماد در مرحله برنامه ریزی دریافت می کنید.

ایده توسعه یک برنامه موثر برای چرخه توسعه آتی این است که مشکلات را قبل از اینکه بر توسعه تأثیر بگذارند، ثبت کنیم.

یکی دیگر از اهداف اصلی مرحله برنامه ریزی، تامین بودجه و منابع مورد نیاز برای اجرای طرح است. مهمترین هدفی که مرحله برنامه ریزی به آن می رسد این است که برنامه زمانبندی و هزینه پروژه را ارائه می دهد. عدم برنامه ریزی یکی از رایج ترین دلایلی است که باعث می شود توسعه نرم افزار برون سپاری با شکست مواجه شود.

2. مرحله تجزیه و تحلیل

در مرحله تجزیه و تحلیل، توسعه دهندگان نرم افزار واجد شرایط تمام جزئیات خاص مورد نیاز برای یک سیستم جدید را جمع آوری می کنند. این مرحله همچنین مرحله ای است که در آن ایده های نمونه اولیه مورد بحث قرار می گیرند.

در مرحله تجزیه و تحلیل، مهندسان نرم افزار با تجربه این کار را انجام خواهند داد

  • الزامات سیستم را برای نمونه های اولیه تعریف کنید
  • جایگزین هایی برای نمونه های اولیه موجود پیدا کنید
  • الزامات کاربر را تعریف کنید

در مرحله تجزیه و تحلیل، مهندسان نرم افزار یک سند SRS (مشخصات نیازمندی های نرم افزار) ایجاد می کنند. سند SRS شامل کلیه نیازهای نرم افزار، سخت افزار و شبکه خواهد بود که در نرم افزار سفارشی ایجاد شده مورد نیاز خواهد بود.

مرحله تجزیه و تحلیل یکی از مهمترین مراحل در فرآیند توسعه نرم افزار است. شما باید مطمئن شوید که این مرحله به طور موثر تکمیل شده است، چه توسعه دهندگان نرم افزار از راه دور را استخدام کنید و چه توسعه دهندگان نرم افزار داخلی.

3. مرحله طراحی و نمونه سازی

لیست نیازهای نرم افزار توسعه یافته در مراحل قبلی توسعه نرم افزار برای انتخاب طرح استفاده می شود.

در مرحله طراحی نرم افزار سفارشی، یک یا چند طرح برای دستیابی به نتیجه مطلوب ایجاد می شود. بسته به موضوع پروژه، فاز طراحی ممکن است شامل نمودارها، فلوچارت ها، طرح ها و نمودارها باشد. معمولاً وقتی طرح در مرحله طراحی نهایی شد، بعداً نمی توان تغییری ایجاد کرد.

در مرحله طراحی، توسعه دهندگان نرم افزار تخصصی ابتدا جزئیات برنامه کلی را همراه با جنبه های طراحی خاص مانند:

  • پایگاه داده
  • رابط کاربری
  • رابط سیستم
  • نیازهای شبکه و شبکه

هدف اصلی مرحله طراحی، تهیه یک سند دقیق با مشخصات طراحی سیستم است که تمامی الزامات را پوشش می دهد. تیم توسعه نرم افزار سفارشی پس از تایید طراحی کار خود را آغاز خواهد کرد.

4. مرحله توسعه نرم افزار

مرحله توسعه بخشی است که در آن توسعه دهندگان نرم افزارهای فراساحلی شروع به نوشتن کد نرم افزار سفارشی می کنند.

مدل های مختلف توسعه نرم افزار وجود دارد که تیم توسعه برای ساخت نرم افزار از آنها پیروی می کند. مهندسین نرم افزار تخصصی برای درک بهتر ساخت و ساز به مدارک تهیه شده در مراحل قبل مراجعه می کنند.

در حالت ایده‌آل، تمام برنامه‌ریزی‌های قبلی که در مراحل قبلی انجام دادید باید فرآیند ساخت نرم‌افزار واقعی را نسبتاً آسان کند. توسعه دهندگان نرم افزار از راه دور می توانند از استانداردهای کدگذاری که توسط سازمان تعریف شده است پیروی کنند و از ابزارهایی مانند دیباگرها، مفسرها و کامپایلرها برای تکمیل فرآیند توسعه نرم افزار سفارشی استفاده کنند.

توسعه دهندگان نرم افزار بسته به نیاز پروژه و مجموعه مهارت های توسعه دهندگان می توانند از میان طیف گسترده ای از زبان های برنامه نویسی مانند Java، C ++ یا PHP انتخاب کنند.

5. مرحله تست نرم افزار

زمانی که مرحله توسعه نرم افزار به پایان رسید، نوبت به تست خطای نرم افزار می رسد. تست نرم افزار باید قوی باشد تا اطمینان حاصل شود که تجربه کاربر نهایی به هیچ وجه به خطر نمی افتد. آزمایش‌کنندگان نرم‌افزار را آزمایش می‌کنند و هر گونه اشکال یا نقصی را که باید بعداً اصلاح و آزمایش شود، پیدا می‌کنند.

سند SRS که در مراحل اولیه توسعه نرم افزار آماده کردیم، معیاری است که باید نرم افزار خود را بر اساس آن آزمایش کنید.

بسته به پیچیدگی پروژه توسعه نرم‌افزار سفارشی، نیازهای کاربر نهایی و مجموعه مهارت آزمایش‌کنندگان و توسعه‌دهندگان، آزمایش می‌تواند یک مرحله بسیار کوتاه باشد یا ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا تکمیل شود.

نکته کلیدی این است که بین آزمایش حیاتی ترین ویژگی های کاربر نهایی و عدم تجزیه و تحلیل بیش از حد نرم افزار تعادل پیدا کنید.

6. مرحله اجرا و ادغام

پس از اتمام تست نرم افزار سفارشی، مرحله پیاده سازی و یکپارچه سازی نرم افزار آغاز خواهد شد. بسته به نیاز پروژه، توسعه دهندگان نرم افزار خبره ماژول ها یا طرح های مختلف را در کد منبع اصلی ادغام می کنند.

مهندسان نرم افزار از محیط های یادگیری برای به حداقل رساندن خطاها در مرحله ادغام استفاده می کنند. در مرحله پیاده سازی و یکپارچه سازی، برنامه نویسان نرم افزار سیستم را برای پشتیبانی از عملکردهای تجاری برنامه ریزی شده نصب می کنند. کارایی سیستم با اهداف کارایی تعیین شده در مرحله برنامه ریزی مقایسه می شود.

در مرحله پیاده سازی، توسعه دهندگان نرم افزار استخدام شده، سخت افزار و نرم افزار را در محل کاربر نصب می کنند، آموزش کاربران را انجام می دهند و سیستم را در روند کار روزانه کاربران ادغام می کنند. پس از اتمام مرحله یکپارچه سازی و استقرار، نرم افزار آماده عرضه به بازار است.

مرحله پیاده سازی و یکپارچه سازی تا زمانی که سیستم مطابق با نیازهای تعریف شده کاربر عملیاتی شود ادامه می یابد.

7. مرحله بهره برداری و نگهداری

پس از انتشار نرم افزار، مراحل توسعه نرم افزار از مرحله تعمیر و نگهداری می گذرد. برای عملکرد صحیح، نرم افزار به به روز رسانی و نگهداری منظم نیاز دارد. تیم توسعه نرم افزار اختصاصی باید با فعالیت های مورد نیاز برای رسیدگی به مشکلات گزارش شده توسط کاربران نهایی شروع کند.

پشتیبانی شامل پردازش خطاهای باقیمانده است که رمزگذارهای نرم افزار قبل از راه اندازی نرم افزار نمی توانند آن ها را تصحیح کنند. زمانی که کاربران شروع به استفاده از نرم افزار کنند مشکلات جدیدی به وجود می آید و حل این مشکلات بر عهده برنامه نویسان حرفه ای نرم افزار است.

علاوه بر این، با گذشت زمان، همانطور که کاربر نیاز به تکامل دارد، نرم افزار به ارتقاء مداوم نیاز دارد. در مرحله پشتیبانی، تیم توسعه به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری را به‌طور منظم ارائه می‌کند.

شرکت توسعه نرم‌افزار سفارشی و مشتریان باید در مورد هزینه به‌روزرسانی‌های منظم و مدت زمانی که توسعه‌دهندگان از نرم‌افزار ارائه‌شده پشتیبانی رایگان ارائه می‌کنند، بحث کنند. بدانید که سیستم های بزرگتر ممکن است به مراحل نگهداری طولانی تری نسبت به سیستم های کوچکتر نیاز داشته باشند.

اگر از روش درست توسعه نرم افزار پیروی کنید، توسعه نرم افزار آنقدر گران نیست. با یک SDLC پایدار می توانید هزینه های توسعه را کنترل کنید و نرم افزار را به موقع تحویل بگیرید.

بهترین شرکت توسعه نرم افزار را انتخاب کنید

توسعه نرم افزار یک فرآیند پیچیده است و دارای بخش های متحرک بسیاری است. از تهیه نیازمندی های خود تا اطمینان از تحویل به موقع نرم افزار، شما به عنوان یک کارآفرین باید به موارد زیادی رسیدگی کنید. امیدواریم راهنمای بالا در مورد فرآیند توسعه نرم افزار به شما در دستیابی به اهداف توسعه نرم افزار کمک کند.

بهترین شرکت های توسعه نرم افزار سفارشی از یک متدولوژی توسعه نرم افزار قوی پیروی می کنند. چنین شرکتی را انتخاب کنید تا مطمئن شوید محصول نهایی که دریافت می کنید انتظارات شما را برآورده می کند.

انتشار چرخه حیات توسعه نرم افزار: یک فرآیند گام به گام اولین بار در TopDevelopers.co ظاهر شد.